Over de HBW

Voorwoord:

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan de Health Business Week website. We kunnen met trots zeggen dat dit dé grootste zorg gerelateerde business week van Nederland is! Met z’n allen hebben we één ding gemeen: een bovenmatige passie voor gezondheidszorg. 

De zorgsector is dynamisch, uniek en uitdagend, daarbij kent Nederland één van de beste gezondheidszorgsystemen ter wereld. Om bij de top te blijven is de vraag naar jong talent hoog. Jullie beschikken over kennis en kunde om deze sector verder te ontwikkelen.

‘Wat ga je later doen als je groot bent?’ Is een vraag die ik zelf vaak krijg, maar lastig te beantwoorden vind. Mede daarom heb ik gekozen om de Health Business Week te organiseren, om zo het toekomstige werkveld te ontmoeten.

Hét carrière-evenement voor (toekomstige) professionals in de zorg, wordt jaarlijks georganiseerd door de Faculty Association SHARE. Traditioneel begint de week met een openingsevenement waarbij diverse sprekers hun mening delen over het centrale thema. De rest van de week biedt vele andere opties, voor zowel beginnend bachelorstudent tot aan eind masterstudent. Denk hierbij aan: bedrijfspresentaties, workshops, speed interviews, business cases en informele activiteiten. Daarnaast is netwerken van belang, daarom maken de netwerkborrels en bedrijvendiner onderdeel uit van deze week. Om zo de optimale kennismaking tussen bedrijven en studenten te creëren.

Vele bedrijven, groot tot klein, passeren hier de revue. In een notendop maak je kennis met consultants, farmaceuten, zorgverzekeraars, zorginstellingen en ga zo maar door.  

Ondernemingen vandaag de dag zijn op zoek naar studenten die kennis hebben over de gezondheidszorg. Daarom is het goed te weten wat de mogelijkheden zijn binnen dit vakgebied. Wij brengen jou, als student, met een interesse in de zorg, met bedrijven in contact. Op deze manier proberen wij je te helpen een beeld te schetsen over jouw toekomst.

Enthousiast? Ik wel. Wil jij je voorbereiden op een glansrijke toekomst, het veld verkennen en volmondig kunnen antwoorden op de vraag: ‘Wat ga je doen als je groot bent?’. Dan zie ik jullie graag op de Health Business Week 2019.

Tot dan!

Namens de voltallige commissie,

Femke Nouws

Voorzitter Health Business Week 2019